El Departament d’Educació de les Terres de l’Ebre i la Federació Catalana d’Escacs (FCDE) han organitzat aquest dissabte, 11 de maig, la primera Jornada d’Escacs i Educació a les Terres de l’Ebre, amb la participació d’unes 30 persones. La jornada compta amb la participació d’educadors, clubs d’escacs i famílies en les diverses ponències, tallers i taules rodones que s’han dut a terme a la seu dels Serveis Territorials d’Educació de les Terres de l’Ebre, a Tortosa.

El Departament d’Educació aposta per la incorporació dels escacs com una eina educativa en horari lectiu i incorpora actuacions per a difondre’ls i fomentar-ne la pràctica entre la comunitat educativa, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Escacs.

Durant la Jornada, els participants fan un intercanvi d’idees, coneixen diferents materials i també es presenten les diferents activitats d’escacs escolars que s’estan desenvolupament a les Terres de l’Ebre. Al mateix temps, es donen a conèixer les accions del programa d’escacs escolars que implementa el Departament d’Educació.

Entre les activitats de la jornada destaquen la ponència inaugural “Escacs educatius: materials i propostes pedagògiques”, a càrrec del professor de secundària i fundador d’EDUCACHESS, Jordi Prió. També es fan els tallers “Matemàtiques i escacs” i “Recursos TIC per a l’aprenentatge dels escacs”, a càrrec del professor de secundària i formador del programa Escacs i Escola, Artur Tallada, i del mestre Català d’Escacs i formador també del programa Escacs i Escola, Santi Añó.

I clou la Jornada amb una taula rodona, moderada per Núria Estrada, cap de Secció dels Serveis Educatius de les Terres de l’Ebre, sota el lema “D’on venim, on estem, on anem”, que compta amb la participació d’Aleix Gabarró, subdirector d’Ordenació Curricular del Departament d’Educació; Marta Amigó, mestre i vocal de la FCDE del programa Escacs i Escola, i Ferran Torta, delegat per Tarragona de la FCDE.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.