L’obertura de Tortosa al riu és una de les prioritats d’ERC-Tortosa Sí i aquesta proposta va lligada amb l’obertura del mercat municipal a l’Ebre. Una actuació que no afectarà l’estructura arquitectònica de l’edifici dissenyat per Joan Abril i que consistirà a fer de vidre algunes de les parets laterals. “El passadís del mercat de la banda del riu és fosca i és on hi ha menys parades en funcionament, és necessari obrir-la al riu com s’ha fet a l’edifici de l’antic mercat del peix”, ha manifestat el candidat a l’alcaldia per ERC-Tortosa Sí, Xavier Faura.

ERC-Tortosa Sí també planteja convertir el mercat municipal en un pol de dinamització turística i, al marge de les vendes, potenciar aquest espai com un aparador dels productes de proximitat de les Terres de l’Ebre, on els compradors puguen degustar-los. “Volem que el mercat sigui un lloc on la gent compre i taste els productes típics de la zona, on els paradistes puguen cuinar, no com ara que han de portar els plats precuinats”, ha dit Faura.

A més, la candidatura republicana proposa que els venedors facen també la venda dels seus productes de forma telemàtica i habilitar un espai al mercat, en un horari diferent del d’obertura, on els compradors recullen les seues comandes. “Afavorirem així la competitivitat dels paradistes”, ha assenyalat l’alcaldable republicà.

Pel que fa al cost econòmic d’aquesta actuació, ERC-Tortosa Sí sosté que es podrà finançar amb el cànon que actualment paguen els venedors del mercat a l’Ajuntament.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.