El ciclista ampostí Josep Betalú fa història a la Titan Desert convertint-se en l’únic participant que ha sumat quatre victòries consecutives. Roberto Heras també suma quatre, però no de forma consecutiva.

Ho ha fet acompanyat d’Anna Ramírez en disciplina femenina (que era la tercera vegada seguida que es proclamava campiona), la cursa que va començar fa sis dies a Merzouga i que ha conclòs avui a Maadid.

Foto: TWS / C. Casal

Pel camí, 600 quilòmetres de sorra, muntanyes, preciosos paisatges, esforç … aventura a cap i a la fi, una aventura meravellosa que encomana cada vegada a més ciclistes de tot el món.

Joaquim Purito Rodríguez, Sylvain Chavanel, Abraham Olano, Haimar Zubeldia o José Luis Carrasco són alguns dels il·lustres participants d’aquesta edició. De tots ells, un nom ha destacat en gran manera. Venia de guanyar el 2016, 2017, 2018 … i també ho ha fet en 2019.

Josep Betalú domina el desert com ningú i es converteix en el primer ciclista a la història de la Titan en aconseguir quatre victòries de forma consecutiva. Roberto Heras, suma el mateix nombre, però no de forma consecutiva.

El ciclista ebrenc declarava un cop conclosa la prova que “La Titan és una carrera que m’ha fet gran, em segueix fent gran i s’ha convertit en part de la meva vida. Em llevo al matí i penso en aquesta carrera. Me’n vaig a dormir i segueixo pensant en ella. I de vegades fins en els somnis. És una carrera espectacular i m’atreveixo a dir que és l’experiència més gran que tinc en competició de bicicleta, sens dubte. Contentíssim amb el resultat perquè, si ja és molt difícil guanyar una, aconseguir una segona, una tercera i després ja el repte d’aconseguir una quarta consecutiva … però és el que té la Titan, que enganxa i no pots dir que no. Et vas marcant els teus objectius, les teves reptes i bo … em van posar una mica de pressió amb el de les quatre. He vingut amb el millor equip i això m’ha facilitat moltíssim la meva feina, com en el cas d’ahir, que tot i el punxada vaig tenir a Iván Díaz al meu costat que em va ajudar “.

La victòria d’etapa, d’altra banda, també ha marcat una fita, i és que mai un tàndem havia aconseguit guanyar una etapa a la Titan. A més, es tracta d’un molt especial, el que formen Ignacio Àvila i Joan Font, autèntics col·leccionistes de medalles tant en Jocs Paralímpics com en Mundials.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.