ACN/ Un home de 63 anys ha mort aquest dissabte al matí en caure accidentalment al canal de la dreta del riu Ebre, a Amposta. Per causes que es desconeixen, cap a les 9 del matí l’home s’ha precipitat a l’aigua quan caminava a l’altura del pont de Pedra i el corrent l’ha arrossegat un quilòmetre i mig canal avall, fins a la zona del Camí de Lligallo de Cambra.

Segons han explicat els agents que han participat en l’operatiu de rescat, una testimoni ha vist com el gos que acompanyava la víctima es quedava bordant a la vora del canal i hauria deduït que el seu propietari hauria caigut. El cos ha estat localitzat a mig quilòmetre d’aquest punt, quan era arrossegat per l’aigua i surant de panxa cap avall. Posteriorment, els agents s’han tret la roba un d’ells s’ha llençat a l’aigua. Amb l’ajut dels altres dos i malgrat el fort corrent, l’han pogut treure del canal, a un quilòmetre i mig, aproximadament, aigües avall del punt de l’accident.

Ja fora de l’aigua, han comprovat que l’home no tenia constants vitals i presentava signes d’ofegament. El metge de l’ambulància medicalitzada n’ha certificat la defunció. Al lloc dels fets s’han desplaçat també, a banda dels serveis mèdics, efectius dels Mossos d’Esquadra i dels bombers.

La víctima, de 63 anys, sortia habitualment a passejar per la zona on hauria patit l’accident. Segons la policia local, tenia epilèpsia, trastorn que li havia provocat caigudes en anteriors ocasions. Per aquesta raó, la família li havia demanat que es posés un casc cada cop que sortia. En aquesta ocasió, però, s’ha precipitat al canal i s’ha ofegat. L’home no sabia nedar i el seu cos ha estat arrossegat amb gran força pel corrent: de fet, ha recorregut el tram de prop 1,5 quilòmetres entre el punt de la caiguda i el de rescat en només en uns quinze minuts. “Ha estat tot bastant ràpid”, ha lamentat un dels agents que ha participat en el rescat.

La víctima és Manel Serrat, exutiller del CF Amposta. El club ha expressat el seu condol amb el següent comunicat:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.