Com cada setmana us portem una recomanació literària. La llibretera Rosa Cubeles de la llibreria La 2 Viladrich té molt clar quin llibre recomanar: “Corazón que ríe, corazón que llora” de Maryse Condé.  L’escriptora va descobrir la seva vocació literària tard, als 43 anys. Tot i això, no li impedeix escriure aquest reüll de 17 contes que va ser mereixedor del Premi Novel Alternatiu del 2018. Condé reconstrueix el seu passat des d’un punt de vista infantil. I, exposa a través d’una escriptura senzilla les cadenes de la identitat, les relacions de classe social, del racisme i de la lectura com a un camí per al naixement de la consciència. Una nova veu dins del panorama literari que ens parla de com va obrir els ulls davant la seva condició de ser dona, immigrant i africana. Així, ens ho explica la llibretera de la 2 de Viladrich, Rosa Cubeles.