La sessió plenària d’aquest mes d’abril de l’Ajuntament de Deltebre ha servit, entre d’altres coses, per a fer balanç de la situació econòmica de l’Ajuntament de Deltebre. En aquest sentit, el consistori preveu tancar l’actual mandat municipal, al juny de 2019, amb una ràtio d’endeutament del 35.50%, un mínim històric en la gestió del propi ajuntament. El tancament d’aquesta ràtio, l’any 2018, ha estat del 42.62%.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “tal com hem anat manifestant, un dels nostres objectius de govern era el de tancar el mandat municipal amb un ajuntament molt menys endeutat del que ens vam trobar al seu moment”. De fet, Soler ha afegit que “l’Ajuntament de Deltebre tindrà aquest mes de juny la ràtio d’endeutament més baixa de la seva història, una mostra que la gestió que s’ha realitzat a l’Ajuntament de Deltebre ha estat acurada i positiva per a la hisenda municipal”.

Més enllà de l’endeutament, l’Ajuntament ha tancat l’exercici 2018 amb un romanent de tresoreria positiu de 6.335.750,93€. És a dir, més de 1.816.505,76€ respecte l’any anterior.

L’estalvi net es situa en un percentatge del 20.49% i es preveu que arribi al 21.33% al mes de juny, de manera que amb totes aquestes dades, conjuntament amb el compliment de la regla de la despesa, l’Ajuntament de Deltebre compleix amb tots els indicadors de solvència.

Totes aquestes xifres positives tenen la seva concreció amb el termini de pagament a proveïdors. El qual, actualment es situa a 12,45 dies de mitjana des de l’aprovació de la factura.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.