El jutjat d’instrucció 13 de Barcelona no processa al rapitenc Lluís Salvadó per la seva condició d’aforat. Aquest dimarts, ha conclòs la instrucció i la magistrada envia a 30 alts càrrecs del Govern i empresaris davant d’un tribunal perquè ha trobat indicis de delictes com malversació, desobediència, prevaricació o falsedat documental, però no per sedició o rebel·lió. En el cas de l’ex secretari d’Hisenda, la jutgessa d’instrucció diu que no pot emetre un pronunciament perquè al ser diputat al Parlament “és aforat i això excediria la seva competència”.

No queda clar encara, si la seva causa anirà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, competent per jutjar aforats. Al gener d’aquest any, el TSJC sí va decidir investigar al seu company al departament d’Economia, el ara també diputat d’Esquerra Josep Maria Jové. Entre les persones a les que també s’ha aixecat la imputació al jutge Santi Vidal i Carles Viver Pi-Sunyer.

About the Author:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.