La Junta Electoral de Zona ha notificat al delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, l’obligació de retirar l’estelada gegant que dona la benvinguda a Tortosa i que va penjar l’ANC el setembre de 2014.

El candidat del PP a la capital del Baix Ebre, Tonyo Vallés, va denunciar els fets després de constatar que els terrenys sobre els quals s’aixeca el pal de la bandera no són de titularitat privada s’ha dit reiterades vegades, sinó pública.

A la resolució de la Junta Electoral s’indica que d’acord un informe dels Mossos d’Esquadra, l’estelada es troba a la finca núm.37 de Tortosa i que segons el cadastre municipal i el registre de la propietat pertany a la Generalitat de Catalunya. També s’exposa que des de la delegació del govern s’ha demanat un “expedient de rectificació que contradigui la presumpció d’exactitud registral”.
El pal d’on oneja l’estelada es troba a escassos metres de l’aparcament de la rotonda de la plaça del Bimel·lanari, que és, precisament, de titularitat de la Generalitat de Catalunya.

Un cop més, la Junta Electoral, a denúncia d’un partit polític – en aquest cas el Partit Popular – recorda que en període electoral “la col·locació d’una bandera estelada a un lloc de titularitat pública, és un acte que vulnera la neutralitat de la Generalitat, donat que aquests símbols exterioritzen la ideologia de determinants partits polítics”.

El Govern va presentar dijous al migdia un recurs a la Junta Electoral i així es pausa al termini de 48 hores que acabava aquest divendres.

Fonts de la delegació apunten que no els hi consta que en siguin els propietaris i confien que el propietari particular pugui aportar les escriptures. Pel candidat popular, no és qüestió electoralista sinó de respecte a les normes.

Aquest dimecres al matí, membres de l’ANC de Tortosa han assegurat que l’estelada era seva i també el pal, però que els terrenys són de titularitat privada. Ho han fet mentre dos dels cinc membres del grup ultra Tabarnia-Sud citats pel jutjat de Tortosa decalvaren per haver cremat la bandera en qüestió. L’ANC els va denunciar per un delicte menor de danys al entendre que havien afectat una propietat privada.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.