L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el primer tinent d’alcalde, Albert Salvadó, han comparegut aquest matí al jutjat d’Amposta com investigats pels fets de l’1 d’octubre. Els dos edils, d’Esquerra Republicana, s’han acollit al seu dret a no declarar fins que no coneguin les proves de l’acusació.

Segons han explicat a la sortida del jutjat, la fiscalia els imputa delictes de desobediència, prevaricació i malversació, però no saben per quins fets concrets. En tot cas, està relacionat amb les seves actuacions durant la jornada del referèndum. Segons l’alcalde de Josep Caparrós, és una forma de culpar a tots els rapitencs de les brutals càrregues de la Guàrdia Civil.

Un centenar de veïns de la Ràpita i altres càrrecs electes d’Esquerra Republicana de les Terres de l’Ebre han acompanyat Caparrós i Salvadó. La investigació de Fiscalia arrenca al setembre de 2017 i al gener va arxivar les causes contra cinc alcaldes excepte el de la Ràpita, que s’ha mantigunt i ampliat amb la imputació del primer tinent d’alcalde.

Al mateix jutjat, i en una altra peça, hi ha cinc antiavalots de la Guàrdia Civil investigats per les càrregues on van resultar ferits una vuitantena de votants.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.