El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tarragona, ha pres declaració en qualitat d’investigats a tres persones per un suposat delicte Contra l’Ordenació del Territori, per la construcció d’un habitatge en un terreny catalogat com a no urbanitzable al terme municipal de Roquetes (Tarragona).

Amb motiu d’una investigació per possibles irregularitats relacionades amb construccions urbanístiques en espais protegits o en sòl no urbanitzable, agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil de Tarragona van inspeccionar la zona coneguda com Partida Colomar, del terme municipal de Roquetes, localitzant un edifici en construcció amb totes les característiques d’un habitatge.

Després de comprovar la referència cadastral de la finca es va descobrir que aquesta construcció es trobava en una parcel·la catalogada com a no urbanitzable i d’especial interès agrícola, figurant com a titulars dos propietaris a parts iguals i, aquests com a promotors no havien sol·licitat la preceptiva llicència d’obres a l’ ajuntament de Roquetes per executar l’obra.

Després comunicar a l’Ajuntament de Roquetes les actuacions practicades pel SEPRONA, aquest va procedir a la incoació d’expedient disciplinari urbanístic per l’execució d’obres per a la construcció d’un habitatge en terreny no urbanitzable, i no és susceptible de ser legalitzada.

Per aquest motiu es va procedir a la instrucció de diligències penals i a la presa de declaració com a investigats de tots dos promotors de l’obra i al constructor de l’obra per un suposat delicte Contra l’Ordenació del Territori.

Les diligències instruïdes han estat posades a disposició de la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.