La primera fase dels pressupostos participatius del 2019 a Tortosa ha finalitzat amb un total de 381 propostes. Durant dos setmanes, els diferents punts habilitats al municipi, així com l’opció telemàtica a través del portal participa.tortosa.cat, han recollit fins a 173 butlletes, que ara segueixen el procés de validació i d’avaluació tècnica per determinar-ne la viabilitat i el cost que suposarien.

Paral·lelament, la setmana que ve tindran lloc les sessions de debat, obertes a la ciutadania, a través de les quals les persones que ho vulguen podran comentar les propostes presentades en els diferents grups de treball establits. Les sessions de debat tindran lloc a les 20 h: el dilluns 25, al casal de Vinallop; dimarts 26, a l’aula didàctica del Museu de Tortosa; i dimecres 27, al local de ball d’hivern dels Reguers.

Amb les aportacions que surten d’aquestes sessions, la valoració dels tècnics municipals i una vegada descartades les que no complisquen els criteris fixats al procés, quedarà definida la llista de propostes que se sotmetran a votació. Recordem que a la última fase dels pressupostos participatius podran exercir el seu vot la ciutadania de Tortosa que a data del 31 de desembre del 2018 tinguessen 16 anys o més i que estiguessen empadronades al municipi. La votació tindrà lloc del 29 d’abril al 9 de maig, tant de manera presencial com telemàtica. De l’1 al 5 de maig es podrà votar a l’espai que s’habilitarà a la fira Expoebre.

En total, els pressupostos participatius destinaran 200.000 euros del pressupost municipal del 2020 per a inversions, que es distribuiran de la següent manera: 170.000 euros, a Tortosa ciutat; 15.000 euros, al poble dels Reguers, i 15.000 euros més, al de Vinallop.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.