Després que la setmana passada els Mossos d’Esquadra van alliberar uns gossos en males condicions a la població de Santa Bàrbara. Aquest dimecres s’ha donat a conèixer que la Guàrdia Civil investiga un cas semblant a Peníscola.

La Guàrdia Civil està investigant a una persona com a suposat autor d’un delicte de maltractament animal ja que tenia en una caseta de camp a Peníscola a més de 30 gossos de caça lligats amb cadenes, un d’ells amb evidents signes de desnutrició i amb una pota amb necrosi.

Segons han informat fonts de la comandància provincial, l’actuació la van iniciar agents del Seprona de Vinaròs que van localitzar una caseta de camp en el terme municipal de Peníscola, on van trobar a una trentena de gossos lligats amb cadenes al costat d’un bidó de ferro i restes de menjar com pollastres i fins i tot una ovella, escampats per la superfície del terreny.

Entre els gossos van trobar a un ca eivissenc lligat a un arbre amb evidents símptomes de desnutrició i amb la pota del darrere en molt mal estat, amb una evident necrosi.

Els guàrdies civils van procedir a identificar i localitzar al propietari dels gossos, el qual els utilitzava per a fins cinegètics, i es va instar perquè traslladés de forma urgent al gos malalt a un centre veterinari per al seu tractament.

Els guàrdies civils acusen aquest home de 42 anys d’un delicte a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics, i han aixecat actes, lliurades al jutjat de Vinaròs, en què es denuncien les irregularitats administratives observades en matèria d’animals de companyia davant de la Conselleria de Medi-Ambient de la província.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.