ACN (Arnes) – Tres dels vint-i-quatre ajuntaments catalans que, de moment, l’Estat portarà als jutjats per aprovar una moció de suport a la reprovació al rei del Parlament, són de les Terres de l’Ebre. Arnes, la Pobla de Massaluca, a la Terra Alta, i Santa Bàrbara, al Montsià, han rebut els requeriments del recurs contenciós administratiu que ha presentat l’administració estatal. Ho han confirmat a l’ACN fonts municipals i de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). La intenció dels recursos és aconseguir que s’anul·lin els acords dels plens. El jutjat, en l’avís, dona vint dies als consistoris denunciats per trametre l’expedient administratiu. La mateixa moció es va aprovar a un centenar d’ajuntaments arreu del país i des del món municipalista es preveu que arribin nous requeriments els propers dies.

Foto: ACN

La moció que van aprovar un centenar d’ajuntaments catalans, donava suport explícit al punt número 2 de la resolució que rebutjava i condemnava el posicionament de Felip VI, “la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials“l’ 1-O. També refermava el compromís amb “els valors republicans” i apostava per “l’abolició d’una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia“. La resolució instava totes les institucions de l’Estat a garantir la convivència, la cohesió social i “la lliure expressió de la pluralitat política a l’Estat“, i reprovava “els actes repressius contra la ciutadania” i condemnava “les amenaces d’aplicació de l’article 155 de la Constitució, la il·legalització de partits polítics, la judicialització de la política i la violència exercida contra els drets fonamentals“.

About the Author:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.