L’exalcalde de Tortosa, Ferran Bel, serà l’únic representant de l’anomenat sector moderat del PDeCAT a les llistes de Junts per Catalunya per les eleccions generals del 28-A com a número 2 per Tarragona. Les difícils negociacions per confeccionar les llistes al Congrés i al Senat amb el sector afí a Carles Puigdemont van acabar esborrant noms com els de Carles Campunzano, Jordi Xuclà i Marta Pascal.

L’expresident de la Generalitat a l’exili, ha acabat imposant homes i dones de la seva confiança com Míriam Nogueras, l’eurodiputat Ramon Tremosa, la consellera de Cultura Laura Borràs i el seu advocat Jaume Alonso Cuevillas. Perfils més partidaris de la política de bloqueig a Madrid que la del pragmatisme practicat tradicionalment per CDC.

La decisió final la va prendre el mateix partit, en un Consell Nacional on es va aprovar per un 76% dels vots la proposta de la direcció pactada prèviament amb Puigdemont. A la trobada celebrada a l’Hospitalet de Llobregat van assistir poc més de la meitat dels consellers del PDeCAT.

Finalment, la fórmula escollida és la de posar de caps de llista a Madrid alguns dels presos i exiliats. Jordi Sànchez serà el cap de llista per Barcelona, Jordi Turull per Lleida i Josep Rull per Tarragona. Després de Rull, el número 2 serà Ferran Bel i la número 3 Aurora Masip. L’exconseller de Cultura a l’exili, Lluís Puig, encapçalarà la llista al Senat per Barcelona.

Des del seu perfil de Twitter, Josep Rull ha afirmat que és “un honor” encapçalar la llista de Junts per Catalunya al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, i que vol seguir “treballant per continuar fent d’aquestes comarques part del millor país”. Per la seua banda, l’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé, ha destacat que l’exconseller de Territori i Sostenibilitat “coneix a fons i estima cada racó de les Terres de l’Ebre”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.