Per vuitè any consecutiu, Nespresso, marca pionera i líder en cafè en càpsules de la més alta qualitat, ha donat a la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments tones d’arròs obtingut a partir del reciclatge de les seves càpsules de cafè com a part de la seva iniciativa ‘Arròs Solidari’. Aquest any s’ha lliurat la xifra rècord de 117 tones d’arròs, que es distribuiran per Bancs d’Aliments de tota Espanya.

El projecte ‘Arròs Solidari’ aprofita el sistema de reciclatge propi de Nespresso per a aprofitar el pòsit de cafè de les càpsules i elaborar un compost agrari que s’utilitza per a conrear arròs al Delta de l’Ebre, a Tarragona. Posteriorment, Nespresso dóna aquest arròs per a repartir-lo entre els diferents Bancs d’Aliments de tot el territori.

Iniciat al 2011, ‘Arròs Solidari’ ha anat creixent any rere any gràcies a la implicació dels consumidors que, anualment, i a través del reciclatge de les seves càpsules, ajuden a que la quantitat de tones d’especialment per a Nespresso per a aquesta funció, se separa l’alumini amb el què estan elaborades les càpsules de les restes de cafè”, ha afirmat Ariadna Blasco, Corporate Communications Manager de Tradebe. “L’alumini, al ser un material infinitament reciclable, es separa i s’incorpora de nou al cicle productiu com a producte, contribuint així a l’economia sostenible. D’altra banda, el pòsit del cafè es sotmet al procés de compostatge, i es transforma en un abonament orgànic, ideal per utilitzar amb finalitats agràries”.

Aquest abonament continua el seu viatge al Delta de l’Ebre, a Tarragona. Allà, en un terreny de pràcticament 38 hectàrees, i amb l’ajuda de la Cambra Arrossera del Montsià, s’utilitza aquest compost per a conrear arròs, un producte característic de la zona. “Gràcies a la implicació dels consumidors amb el reciclatge, any rere any veiem com la quantitat de compost que rebem ens permet obtenir un arròs de gran qualitat. Estem encantats de poder treballar amb Nespresso en un projecte tan il·lusionant i positiu per al medi ambient i la societat’”, ha comentat Marcel Matamoros, president de la Cambra Arrossera del Montsià i responsable del sector d’arròs de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

És sorprenent com un gest tan petit com el de reciclar una càpsula pot tenir una conseqüència tan positiva a la societat, ajudant també el medi ambient. Per això, estem molt contents que, any rere any, la xifra d’arròs solidari continuï creixent i que, entre tots, poguem ajudar a famílies de tota Espanya”, ha comentat Miguel Fernández, Director Gerent de FESBAL.

Durant el període 2009-2016, Nespresso ha invertit més de 3,5 milions d’euros en facilitar i promoure la recol·lecció i el reciclatge de càpsules usades a Espanya, un compromís amb la sostenibilitat que la companyia continuarà desenvolupant com a part del seu pla global ‘The Positive Cup’.

‘The Positive Cup’, un pla de sostenibilitat global

La iniciativa ‘Arròs Solidari’ forma part de l’ambiciós pla global de sostenibilitat de Nespresso conegut com ‘The Positive Cup’. Sota aquest nom s’engloben les diferents iniciatives que es desenvolupen a nivell mundial i que busquen garantir la sostenibilitat en tota la cadena de valor de la companyia. Des del país d’origen fins al moment en el que el consumidor gaudeix del seu cafè, ‘The Positive Cup’ busca que l’activitat de Nespresso generi un impacte positiu en la societat i el medi ambient.

En aquest sentit, les principals línies de treball d’aquest pla global de Nespresso es centren en el benestar social i l’obtenció del cafè, en la producció, ús i reciclatge de l’alumini, i en la reducció de la petjada de carboni en tota l’activitat, millorant l’eficiència en les operacions de la companyia.

Com a novetat més recent, Nespresso es convertirà en la primera empresa que utilitzarà alumini d’origen responsable, subministrat per Rio Tinto, per a produir les seves càpsules de cafè i, així, complir amb el compromís que tot l’alumini utilitzat l’any 2020 sigui 100% sostenible.

El nostre model de negoci ens permet tenir molta incidència en tots els punts de la cadena de valor, com demostra el recent acord amb Rio Tinto. Des dels nostres inicis, hem tingut molt clar que la sostenibilitat ha d’estar present en tot el que fem, a tots els nivells: des del moment en què els caficultors recullen les cireres de cafè fins quan el consumidor gaudeix de la seva tassa perfecta i recicla la càpsula ja usada per a tancar el cercle”, ha comentat Thomas Reuter, director general de Nespresso Espanya. “Gràcies a iniciatives com ‘Arròs Solidari’ o grans projectes com ‘The Positive Cup’, i sempre comptant amb la col·laboració dels nostres consumidors, busquem que la nostra activitat pugui tenir un impacte positiu i real al món, tassa a tassa”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.