ACN (Madrid) – La xifra de víctimes mortals en accidents de trànsit van caure un 33% fins al febrer respecte els dos primers mesos del 2018, segons el Servei Català de Trànsit. Així, entre gener i febrer 18 persones han perdut la vida davant de les 23 el 2018 i les 28 de fa dos anys, mentre el nombre d’accidents ha passat de 27 durant l’any passat a 18 aquest 2019, un 22% menys. Dels 18 morts a les carreteres, tres eren motoristes, un és conductor d’un quadricicle i un és un vianant, i una tercera part del total eren majors de 74 anys. D’altra banda, els accidents amb un sol vehicle implicat també han caigut, passant dels 6 l’any passat fins als 4 aquest any, i els atropellaments han disminuït a la meitat.

Segons les dades el Servei Català de Trànsit, 7 dels 18 accidents mortals es van produir entre dilluns i dijous, dos un divendres, quatre en dissabte i cinc en diumenge, és a dir, la meitat en cap de setmana.

Per demarcacions, les comarques de Tarragona concentren la meitat de les víctimes mortals, amb nou, tot i que són tres menys que l’any passat. A la demarcació de Barcelona, es va passar de 8 víctimes mortals entre gener i febrer del 2018 a dues; a la de Girona quatre persones han perdut la vida, les mateixos que l’any passat, així com a les comarques de Lleida, amb tres.

De les 18 persones que han mort en 18 accidents a Catalunya, un total de 9, és a dir la meitat, han estat a Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Tot i així, cal remarcar que són 3 víctimes menys que les que hi va haver en el mateix període de l’any passat, segons informa el Servei Català de Trànsit. Enguany, una de les víctimes era motorista i un altre era vianant.

Pel que fa al tipus d’accidents a Catalunya, els sinistres amb un sol vehicle implicat han disminuït un 33% respecte el 2018, ja que s’ha passat de 6 sinistres a 4 aquest any, i es destaca també la disminució de les sortides de via. Els atropellaments han disminuït un 50% respecte de l’any passat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.