ACN (Tortosa) – Al voltant de mig miler de persones s’han concentrat aquest dijous al migdia de Tortosa per exigir els drets socials i polítics dels catalans. La protesta, una de les més concorregudes d’aquesta jornada de vaga general del 21-F a les Terres de l’Ebre, ha tingut lloc a la plaça Barcelona amb el mercat municipal i molts establiments de l’eix comercial tortosí tancats. Els concentrats han proferit nombrosos crits de “llibertat presos polítics” i portaven pancartes amb missatges com “Sense drets no hi ha llibertats”, “L’autodeterminació no és delicte” o “#Jo Acuso“. Representants dels sindicats, entitats i partits polítics convocants de l’aturada han llegit conjuntament un manifest abans del tancament de l’acte amb el cant dels Segadors.

Foto: Jordi Marsal (ACN)

Vivim aquest moment com un renaixement de la força de mobilització de tot un poble, que ha estat un any i mig una mica sota paràlisi condicionada per repressió, la presó, l’exili i la injustícia. A Catalunya i les Terres de l’Ebre es demostra que no tenim por i que no ens faran callar amb la repressió, únicament exercint el dret a l’autodeterminació“, ha declarat a la finalització de la protesta el representant d’USTEC-STEs, Pau Ureña, mostrant la seva satisfacció pel seguiment de la vaga general. Segons ha precisat, en molts centres educatius del territori ha superat el 50% i d’altres estan buits.

Foto: Jordi Marsal (ACN)

En la concentració també s’han vist estudiants que han secundat la convocatòria. “És un èxit rotund, no només a les Terres de l’Ebre. La fem, principalment, perquè l’Estat espanyol vol vol oprimir a Catalunya i té temor de seure a dialogar. Això ens cou, perquè nosaltres estem sempre disposats a seure a la taula i parlar. Si s’asseguessin no caldria solucionar-ho amb el 155. Dialogar no és de covards és de valents“, ha subratllat Agustí Forcadell, estudiant de l’institut Daniel Mangrané de Jesús.

Seguiment massiu dels estudiants

La Universitat Rovira i Virgili (URV) xifra en un 85% els estudiants que han seguit la vaga general d’aquest dijous a les diferents facultats de la institució. En concret, el major seguiment ha estat al campus Terres de l’Ebre, a Tortosa; a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, a Reus; a la Facultat de Turisme i Geografia, a Vila-seca, i a les facultats del campus Catalunya, a la ciutat de Tarragona.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.