El Consell Comarcal de la Terra Alta, a través de Terra Alta Més, organitza  seminaris de professionalització adreçats al sector de la restauració de la comarca, del 19 de febrer al 12 de març de 2019. Es tracta d’un conjunt de 4 seminaris realitzats per professionals de “Fundació Alícia” i dirigits a la professionalització del personal de cuina i sala del sector de la restauració, i qualsevol agent relacionat amb el sector del turisme. L’activitat compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social d’Espanya.

El programa és el següent:

Seminari 1. Tendències en gastronomia
Objectius:
– Conèixer les tendències globals en alimentació que donen resposta a les necessitats, preocupacions, interessos, motivacions, i fins i tot les il•lusions dels consumidors per trobar oportunitats.
– Aplicar aquestes tendències segons les possibilitats de cada restaurador/establiments de restauració.
– Posar en valor la cuina de la Terra Alta i fomentar la seva presència als restaurants del territori.
Programa:
1. Hàbits de consum majoritaris.
2. Tendències alimentaries globals.
3. Tendències alimentaries específiques.

Dia, hora i lloc de realització:
19 de febrer de 16 a 19h.
Celler Bernaví
Camí de Berrús km 4, 43782 Vilalba dels Arcs
651 03 18 35

Seminari 2. Creativitat a la cuina.
Objectius:
– Donar a conèixer els mètodes i les tècniques creatives que s’han professionalitzat en els darrers 20 anys en els restaurants d’alta cuina
– Aportar coneixement i consells en l’àmbit de la cuina i de la creativitat que ajudin als restauradors a innovar les seves propostes culinàries.
– Fomentar i incentivar la capacitat creativa.
– Proporcionar eines als assistents per a poder ser més creatius en el seu àmbit de treball a partir dels exemples proporcionats.
Programa:
1. Què és la creativitat? Perquè crear?
2. Mètodes i tècniques creatives.
3. Creativitat en cuina. Com es porta a la pràctica?
4. Casos: Exemples de com la creativitat s’ha aplicat en l’àmbit de la cuina.
5. Com fomentar la creativitat?

Dia, hora i lloc de realització:
26 de febrer de 16 a 19h.
Celler Edetària
TV-7231, 3, 43780 Gandesa
977 42 15 34

Seminari 3. Al•lèrgies i Intoleràncies alimentaries
Objectius:
– Transmetre la informació actualitzada sobre la gestió de les al•lèrgies i intoleràncies alimentaries.
– Aportar coneixement i consells en l’àmbit de la cuina i de la sala per a una correcta gestió de les al•lèrgies i intoleràncies i una atenció adequada als comensals.
– Donar eines de cuina i consells per l’elaboració de plats aptes per a persones amb al•lèrgies i intoleràncies.
Programa:
1. Introducció a les al•lèrgies i intoleràncies alimentaries.
2. Etiquetat:Com detectar els al•lèrgens en l’etiquetatge de manera fàcil.
3. Protocol de bones pràctiques pel control dels al•lèrgens.
4. Pautes per adaptar la oferta dels restaurants tenint en compte certes al•lèrgies i intoleràncies alimentàries.

Dia, hora i lloc de realització:
5 de març de 16 a 19h.
Catedral del Vi
Carrer del Pilonet, 8, 43594 El Pinell de Brai
977 42 62 34

Seminari 4. Cuina de la Terra Alta i productes locals
Objectius:
– Posar en valor els productes locals i fomentar el seu ús en la cuina.
– Posar en valor la cuina de la Terra Alta i fomentar la seva presència als restaurants del territori.
Programa:
1. Territori i producte.
2. Territori i identitat.
3. El patrimoni com a valor gastronòmic.
4. Cuina de la Terra Alta.

Dia, hora i lloc de realització:
12 de març de 16 a 19h.
Celler Herència Altés
N-420, 798, 43780 Gandesa
977 43 06 81

About the Author:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.