Els diputats republicans del Parlament de Catalunya, Lluis Salvadó i Irene Fornós, integrants de la comissió d’investigació del Castor, a la vegada que han valorat positivament l’anunci de l’inici de segellat definitiu dels pous han advertit que: “el govern espanyol a més d’encarar el desmantellament de les instal·lacions ha d’assumir les responsabilitats d’aquest escàndol, i malauradament en aquest àmbit la seva actitud segueix sent la mateixa que la del PP”.
Fornós ha denunciat “la manca de transparència i col·laboració amb la Comissió d’Investigació mostrada per organismes públics com el Instituto Geológico y Minero de Españaque no vol facilitar els estudis i documentació que li ha estat sol·licitada per la comissió a partir de les peticions fetes pels diferents partits polítics que la integren”.
Els diputats han destacat les aportacions clarificadores que estan fent els intervinents a la comissió i la importància de les seves explicacions: “no tenim cap dubte que la posada en funcionament d’aquesta comissió ha ajudat al fet que el govern espanyol fes passos per clausurar i desmantellar el Castor”, ha manifestat Salvadó. Que tot seguit ha afegit: “ens agradaria veure la mateixa determinació a l’hora d’emprendre accions per exigir responsabilitats polítiques, tècniques, administratives i empresarials cap aquells que han provocat el desastre del Castor, i que es van posant en evidència en les intervencions dels compareixents a la comissió d’investigació del Parlament”.

Autor:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.