El cabal del riu Ebre al seu pas per Tortosa va ascendir ahir dels 329 als 645 metres cúbics per segon, i es preveu que vagi augmentant a mesura que el sistema de pantans de Mequinensa, Riba-roja d’Ebre i Flix  vagi alliberant aigua. Aquesta incidència es provocada per l’imminent crescuda del Riu Ebre amb l’arribada de les pluges que es preveuen en les properes hores. L’actual cabal a la capital del Baix Ebre, dobla el que ha tingut els darrers dies.

El Servei Automàtic d’Informació Hidrològica preveu, que el cabal arribarà el 2 de febrer als 688 metres cúbics per segon. El dia 27 de gener la fondària era de 1,76 metres i ara està en els 2,81 metres, més d’un metre mes en dos dies.

Segons informa la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, aquesta crescuda es deu a les precipitacions que es van registrar a la conca de l’Ebre ente el 21 i el 24 de gener.

Imatge del pas del Riu amb el Mercat municipal al fons. Foto: Ebredigital,cat

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.