Avui comença la campanya de recollida de signatures “Per la dignitat de la pagesia canareva”. Totes les persones majors de setze anys que vulguen adherir-s’hi podran fer-ho de dilluns a divendres de 9 a 14 h i el dijous de 17 a 19 h, a l’Ajuntament d’Alcanar; de 9 a 14 h a Serveis Agraris; de 9 a 13 h a l’estand de la plaça Major, i de 14.30 a 18 h al de la plaça Lluís Companys.

També podran signar tots els dies de la setmana de 9.30 a 14 h a l’Oficina de Turisme de les Cases. Posteriorment, les signatures arreplegades es traslladaran al Govern espanyol i a la Comissió Europea.

La Junta de Govern Local (JGL) d’Alcanar del 24 de gener va acordar per unanimitat engegar una campanya institucional d’arreplega de signatures per a instar el Govern espanyol i la Unió Europea a extremar la vigilància i impulsar les mesures necessàries per a posar fi als efectes lesius per al nostre sector citrícola de l’Acord d’associació econòmica entre la Unió Europea i els països de la Comunitat per al Desenvolupament de l’Àfrica Meridional.

Tal com va defensar a la JGL, Joan Roig, alcalde d’Alcanar, “la importància del sector citrícola al nostre municipi és cabdal. Més enllà de la seua contribució, directa o indirecta, a l’economia de moltíssimes famílies, possibilita el manteniment del nostre entorn natural i d’un model social que ens representa i al qual no estem disposats a renunciar”.

Per tal d’aconseguir una implicació de tots els actors, l’Ajuntament informarà d’aquesta campanya a totes les associacions i entitats del municipi, als partits polítics representats al Ple, al Consell Agrari i a la resta d’òrgans consultius del consistori, per tal de fer-los-en partícips.

L’acord de la JGL alerta dels efectes que té en el sector citrícola del País Valencià i de les Terres de l’Ebre la signatura de l’Acord d’associació econòmica entre la Unió Europea i els països de la Comunitat per al Desenvolupament de l’Àfrica Meridional, que permet l’entrada en els mercats europeus de grans quantitats de cítrics procedents de Sud-àfrica, en el període de màxima producció al nostre territori.

Els cítrics d’aquests països es produeixen en condicions sociolaborals, ambientals i fitosanitàries molt precàries i molt allunyades dels requisits als quals estan sotmesos els productors europeus, la qual cosa fa impossible la competència en igualtat de condicions. No s’ha d’ignorar tampoc el risc sanitari que comporta la manca de controls efectius d’aquestes importacions per part de la Unió Europea.

Aquesta situació representa, a més, un problema afegit a la crisi estructural que arrossega el sector citrícola en els darrers temps i que complica encara més la seua supervivència

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.