L’activista ebrenca Irene Negre, natural de l’Aldea -i molt coneguda per la seua implicació en l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)-, és una de les 19 persones que forma part de la candidatura que presenta Jordi Sánchez per convertir-se el pròxim dissabte en el nou govern nacional ‘La Crida’, una organització política directament vinculada al president exiliat, Carles Puigdemont. La candidatura també està formada per altres persones molt conegudes, des de la portaveu del Govern, Elsa Artadi, a la periodista de TV3, Pilar Calvo, passant per Albert Batet, Ferran Mascarell, Damià Calvet, Laura Borràs o Marina Geli.

Es tracta d’un impuls polític del primer nivell cap a Irene Negre, amiga personal de l’empresonat Jordi Sanchez, que també es presenta a l’Aldea a les municipals per la candidatura Junts per l’Aldea (que integra el PDeCAT i l’antiga Convergència), en disputa directa amb la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), partit del que Irene Negre se’n va sortir per discrepàncies amb l’equip de l’actual alcalde Dani Andreu, amb qui també es va enfrontar en un procés d’eleccions internes.

Cal recordar que aquest proper dissabte es constitueix La Crida com a formació polítca en un acte convocat a Barcelona. Segons Vilaweb, és probable que hi hagi també una segona candidatura encapçalada pel jurista Héctor López, d’Altafulla que ha dit que no es vol oposar a Jordi Sánchez, però si entrar a formar part de la direcció. Amb aquesta nova marca l’espai sobiranista que no es correspon amb ERC i la CUP, tindrà per tant moltes marques on triar: PDeCAT, Junts per Catalunya, Primàries Catalunya i ara també, La Crida, sense oblidar també que els antics convergents, cas del morenc Santiago Campos o de l’ampostí Pere Vidal, volen també recuperar aquesta marca de l’etapa pujolista.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.