Mig centenar de persones va participar passat diumenge al taller d’anellament que, per tal de descobrir els ocells del Parc Natural dels Ports, van organitzar la Fundació Plegadis i la direcció del Parc.

En total, i així ho destaca el coordinador de projectes de la Fundació Plegadis Sergi Sales, es va anellar una trentena d’ocells que pertanyien a vuit espècies diferents, totes elles d’ambients agrícoles i forestals: “Totes dues són bones xifres, tant la referida als participants com la que té a veure amb els ocells. Vam anellar ocells com el pitroig o la mallerenga blava”.

L’activitat es va dur a terme gràcies a la col·laboració de la Fundació Plegadis i el Parc Natural dels Ports amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

La Fundació Plegadis va néixer l’any 2017 i disposa d’un centre d’educació ambiental multidisciplinari ubicat a la plana deltaica de l’Ebre on desenvolupa activitats per fomentar actituds responsables amb la preservació de la biodiversitat i el foment del turisme ornitològic. “Som una entitat arrelada al territori. Per nosaltres, és tot un orgull coorganitzar en activitats d’aquest tipus”, explica Sergi Sales.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.