El grup municipal d’ERC presentarà una moció en defensa de la citricultura en el pròxim ple de l’Ajuntament de Tortosa, el 4 de febrer. Les importacions massives dels països de l’Àfrica meridional han provocat que la major part de la collita de cítrics de les Terres de l’Ebre es quedi als arbres aquesta campanya. En aquest sentit, ERC reclama al govern espanyol que es fixen ajuts directes pels productors i que s’activi la clàusula de salvaguarda prevista en l’acord signat entre la Unió Europea i els països de l’Àfrica meridional.

La portaveu del grup municipal d’ERC, Maria Jesús Viña, ha recordat que el 2016 ja es va aprovar al Senat, a instàncies d’ERC, una moció en defensa dels citricultors que establia un seguit de mesures a implementar com la clàusula de salvaguarda i un estudi d’avaluació de l’impacte econòmic i mediambiental de l’acord entre la Unió Europea i els països de l’Àfrica meridional. “Lamentablement no s’ha activat cap mesura per pal·liar la situació i aquesta campanya els agricultors s’han quedat amb els cítrics penjats als arbres”, ha dit Viña.

Per la seua banda, el candidat a l’alcaldia d’ERC-Tortosa Sí en les pròximes eleccions municipals, Xavier Faura, ha destacat la importància del sector dels cítrics a Tortosa i les Terres de l’Ebre. “Com a territori ens hem d’unir per forçar el govern espanyol a aplicar la clàusula de salvaguarda, però també per afavorir l’agricultura de proximitat”, ha dit Faura. En aquest sentit, el candidat a l’alcaldia d’ERC-Tortosa Sí aposta per potenciar els productes de proximitat i els espais on es comercialitzen, com el mercat municipal.

D’altra banda, el grup d’ERC presentarà al ple una moció de rebuig al projecte de macro abocador de Riba-roja d’Ebre perquè és contrari al projecte de desenvolupament econòmic consensuat entre els municipis de la Ribera d’Ebre. Aquest macro abocador perjudicaria tant el futur de la Ribera d’Ebre com el conjunt de les Terres de l’Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.