Les entitats pro-defensa als bous han denunciat arran d’un comunicat la pintada “Taurí assassí, fora de l’Illa” que apareixia a la casa d’un dels voluntaris de l’Illa dels bous a Vinallop. Segons han afirmat fonts dels col·lectius que defensen la festa dels bous, els fets han estat denunciats a la policia.

El comunicat penjat a les xarxes diu el següent:

Cansats és la paraula que avui ens defineix. Cansats d’aguantar els atacs reiterats de gent incívica, cansats d’haver d’escoltar els insults, els menyspreus, les injuries i les calúmnies de 4 individus que, com no tenen arguments per defensar la seva posició, han d’utilitzar arguments inventats per desacreditar la labor dels altres.

Fa molt temps que aguatem aquesta situació i sempre hem cregut convenient no “saltar” a les provocacions i mantenir-nos al marge d’aquesta guerra inventada pels que diuen ser defensors dels animals. Però, aquesta nit han traspassat els límits del respecte, la tolerància i la propietat privada d’un dels nostres voluntaris i, davant aquest fet no ens podem quedar callats com sempre fem.

Creiem que atrevir-se a anar a casa, atemptar contra la propietat privada i fer-ho amb tot el “descaro” no pot quedar-se com si res.

El voluntari afectat ja ha interposat una denúncia pels fets ocorreguts, però volem fer pública la nostra indignació en vers aquesta situació i donar-li al nostre company el suport i recolzament que es mereix.

S’atreveixen a insultar-lo i a embrutar-li la casa pel simple fet de ser taurí, deixant de banda i oblidant que, gràcies a ell, s’ha format el grup de voluntaris que entren setmana rere setmana, des de fa algo més de dos anys, a donar menjar als bous de l’illa sense faltar ni una sola setmana. Obliden que aquells animals sense el suport dels taurins hagueren mort de fam, ja que, demostrat queda, que ja pot fer vent, aigua, pot haver crescut el riu, inclòs, pot haver riuades fortes MAI hem estat una setmana sense fer una entrada; és més quan les condicions han estat pitjor és quan més hem entrat. Hem entrat en barques foradades, en condicions pèsimes i posant, en molts cops, la nostra propia seguretat en perill. Ningú té dret a mensprear una labor que, de forma desinteressada i altruïsta, fem un grup de persones que estimem els bous. Ja està bé de desqualificar-nos per ser taurins, ja està bé de rebre cops i haver d’aguantar per no posar-nos a la seva altura, els fets d’avui no poden quedar en l’oblit.

Nosaltres RESPECTEM tots els punts de vista, només demanem el mateix, RESPECTE!!

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.