La diputada d’ERC al Congrés, Ana Surra, fa una crida als col·lectius de nova ciutadania perquè s’impliquen en la vida política i es converteixen en fundadors de la República.

Surra, que és d’origen uruguaià, va participar dissabte en la xerrada “Parlem d’experiències i drets de la ciutadania”, on un grup de llatinoamericans tortosins van manifestar la voluntat de crear la Coordinadora Llatins per la República. Per la seua banda, el candidat d’ERC-Tortosa Sí a l’alcaldia, Xavier Faura, va avançar que el seu programa serà integrador i que entre els deu primers llocs de la llista hi haurà un nouvingut.

La diputada Ana Surra considera que és “inhumà” i “irracional” la dificultat que tenen els nouvinguts per aconseguir regularitzar la seua situació a l’Estat espanyol. En aquest sentit, Surra reclama un canvi de la llei d’estrangeria i fa una crida als col·lectius de nova ciutadania perquè s’impliquen en la política. “Els nouvinguts hem de treballar units i les eleccions municipals és el millor moment per començar”, va manifestar Surra, que va afegir-hi: “Vivim un moment històric i tots tenim la possibilitat de ser fundadors de la República”.

La xerrada amb la diputada Ana Surra és la segona que organitza ERC-Tortosa Sí dirigida a col·lectius de nova ciutadania. “Volem donar veu als nouvinguts, ens han d’explicar quines són les inquietuds”, va assenyalar l’alcaldable Xavier Faura. El candidat a l’alcaldia també va avançar que entre els deu primers llocs de la candidatura d’ERC-Tortosa Sí hi haurà un nouvingut.