Segons la FAO, el 2018 la producció aqüícola va aportar al 2018 més del 50% del subministrament de peixos i mol·luscs per a l’alimentació humana. Un percentatge que segueix incrementant-se any rere any i jugarà un important paper davant el desafiament alimentari que es presenta en els propers anys.

No obstant això, la producció i la productivitat aqüícola mediterrània, i en particular de daurada i llobarro (les principals espècies comercials) es troba estancada o amb un creixement poc significatiu. En aquest sentit, el projecte europeu MedAID pretén millorar tant la producció com la productivitat de l’aqüicultura de l’orada i el llobarro per fer-la més competitiva i sostenible.

El proper 24 de gener, a l’IRTA de Sant Carles de la Ràpita (Tarragona), es reuniran els principals investigadors del projecte per presentar les conclusions sobre l’anàlisi del sector que s’ha realitzat en el projecte. Mitjançant enquestes a empreses i agents clau de 10 països de l’arc Mediterrani, s’ha pretès aconseguir una visió global de l’aqüicultura Mediterrània, amb un enfocament particular en el maneig zootècnic de la piscicultura marina, la sostenibilitat ambiental i social, la salut, el benestar i les malalties, els aspectes econòmics i la seva gestió.

A partir d’aquesta visió general i del coneixement més concret de la realitat zootècnica i econòmica de l’aqüicultura mediterrània de l’orada i el llobarro, el projecte MedAID recull el desafiament amb l’objectiu de millorar una producció aqüícola amb un gran potencial de desenvolupament en el Mediterrani per a proveir una alimentació sana, segura i nutritiva, adaptada als nous canals de comercialització i als nous hàbits alimentaris dels consumidors.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.