ACN (Tortosa) – UGT vol participar directament en el debat sobre “on va” i “on és prioritari” destinar les inversions estatals en infraestructures a Catalunya. El secretari general del sindicat en l’àmbit nacional, Camil Ros, s’ha manifestat així després de reclamar que es mantingui aquest capítol d’inversions destinat a Catalunya i amb la confiança que es pugui acabar incloent “el tros” –de les inversions promeses- que el govern espanyol no ha acabat incloent als projecte de pressupostos estatals. En aquest context, ha reiterat la seva demanda als executius català i espanyol perquè seguin a la taula de negociació i pactin els respectius comptes. Per a Ros, aquest acord “no canvia la situació de partida i que hagin de renunciar als seus objectius”. Al contrari, creu que permetria guanyar temps per negociar la “solució al problema” català.

El sindicat destaca la necessitat d’aprofundir en el debat sobre aspectes dels pressupostos estatals com les pensions, la cobertura social per a les persones majors de 52 anys o la creació d’ocupació pública, davant unes plantilles cada cop més envellides. Però també vol que se senti la seua veu en la forma “com afecta al territori les inversions”. La fiscalitat de la classe treballadora es planteja com una altra de les seves prioritats.

Ros subratlla que tant el govern català com l’espanyol han de poder aprovar els seus pressupostos per poder “recuperar els drets socials robats i retallats durant la crisi”. “Més enllà del conflicte polític els treballadors necessitem unes condicions de vida i treball dignes”, ha subratllat. I, alhora, això permetria guanyar temps per “trobar punts de coincidència” i una sortida política al conflicte amb el judici contra els polítics independentistes en l’horitzó pròxim.

El secretari general de la UGT a Catalunya ha participat aquest dimecres al matí en el segon comitè territorial del sindicat a les Terres de l’Ebre per preparar les eleccions sindicals de 2019, en les quals es renovarà prop d’un 60% dels delegats per als pròxims quatre anys. En aquest escenari, ha apressat el govern espanyol perquè concreti els canvis en la reforma laboral en matèria d’ultraactivitat dels convenis, els controls horaris o la prevalença dels convenis sectorials. Ros ha recordat que els sindicals majoritaris estatals han donat aquest mes de gener de termini al govern espanyol perquè actuï, davant la perspectiva d’una mobilització a Madrid el pròxim 8 de febrer.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.