En la significativa data de 13 de gener, el govern de Campredó va voler cloure els actes de celebració del 80è aniversari de la Batalla de l’Ebre. Justament el dia que feia 8 dècades que les tropes feixistes varen ocupar el nostre terme i tota la zona deltaica.

El lloc triat per a celebrar l’efemèride no podia ser altre que la torre de guaita de Font de Quinto, al primer pis de la qual es troben uns grafits dels brigadistes internacionals, testimoni del seu pas per aquesta històrica construcció durant la primavera i l’estiu de 1938.

Es va presentar el llibre “Ebre relats d’una batalla” d’autors diversos i projecte d’Ebrejocs.cat sobre l’episodi més sagnant de la Guerra Civil de 1936-1939. Seguidament, un dels seus autors, el campredonenc Roman Aixendri, va fer la lectura de part del seu relat.

També es va inaugurar el projecte d’interpretació del Pas de l’Ebre, el qual es troba situat al primer pis i inclou la imatge d’un soldat de la XIVa brigada internacional “La Marseilleise”, formada majoritàriament per soldats francesos i belgues.

Finalment, el cantautor ampostí Noel Luna va posar el toc musical amb cançons emotives i reivindicatives.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.