ACN (Xerta) – El delegat de la UGT de la Junta de Personal d’Atenció Primària de Terres de l’Ebre de l’ICS han tornat a reivindicat la reobertura de l’atenció continuada (PAC 24 hores) al CAP de Xerta.

Aquest centre atén les poblacions del Baix Ebre d’Aldover, Benifallet, Paüls i Xerta, però fa també atenció domiciliària a Alfara de Carles, els Reguers i al Mas de Barberans (Montsià). L’abast de població és de 5.000 habitants.

El CAP de Xerta ara està tancat en horari nocturn i el sindicat denuncia que no es garanteix una assistència adequada als pacients en situacions d’urgència. La UGT assenyala que cal “garantir els principis d’igualtat, equitat, accessibilitat, efectivitat, qualitat i equilibri territorial”, independentment de la zona on es visqui.

Altres peticions que es fam els delegats sindicals és incrementar amb un equip mèdic de l’ICS l’atenció continuada d’Amposta i revertir les guàrdies presencials i no localitzables del CAP de Flix (Ribera d’Ebre). També es demana reubicar els PAC d’Amposta i Móra d’Ebre als CAP enlloc de mantenir-los actualment als centres hospitalaris.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.