La quota per pescar tonyina roja es va obrir a les flotes artesanals l’any passat, coincidint amb la fi del pla de recuperació. Divuit embarcacions d’arts menors caleres van ser autoritzades per poder capturar fins a 260 kg cadascuna. El patró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Brull, apunta que de cara al 2019 seria una quota comuna.

Els pescadors estan ara a l’espera de diversos plans de cogestió, com el del pop roquer capturat amb nanses i cadups, per fer encara més sostenible la pesquera. De fet, Brull explica que el de La Cala ja és un port pioner en aplicar mesures per protegir l’espècie i afavorir la seva reproducció a la costa del golf de Sant Jordi i el Delta.

A l’encerclament, després d’uns anys crítics que van obligar a desballestar quatre llums, el peix blau va reaparèixer amb una mida comercial. I a l’arrossegament, després de la veda de l’estiu es van tornar a capturar espècies com el lluç o l’orada. Tot i això, les dades globals han estat molt similars a les de 2017, fet que estabilitza el sector.

Font: la Cala RTV

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.