ACN/ Una quinzena de propietaris afectats per l’enderrocament dels apartaments il·legals de la promotora Turov a Alcanar Platja ha presentat reclamacions de responsabilitat per danys patrimonials i també morals a l’Ajuntament d’Alcanar.

L’advocat dels propietaris, Llorenç Cortadella, ha explicat que a més de les pèrdues patrimonials que la decisió judicial d’enderrocar els 28 habitatges els ha generat, els seus clients també volen que se’ls compensi pel “patiment” i els trastorns emocionals causats per aquesta situació.

“És difícil de quantificar però fàcil de conceptualitzar: és el patiment interior que aquesta situació genera. En alguns casos, pot ser greu i pot portar gent a tractament psiquiàtric perquè s’han ensorrat davant la possibilitat de quedar-se sense el seu habitatge habitual i la incertesa d’haver de comprar-ne un altre o buscar un lloc per viure”, relata Cortadella.

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha confirmat que el consistori té ja sobre la taula aquestes reclamacions i les ha començat a estudiar. “Traslladem tota la documentació als serveis jurídics perquè comprovin, a través d’escriptures i altra documentació, que són certament els propietaris afectats”, ha relatat.

En els casos que reconegui el dany, el consistori elaborarà la seva pròpia taxació per indemnitzar els afectats i se cenyirà a la xifra que es determini legalment, sense entrar a negociar, segons va precisar. En el cas dels danys morals, cap de les parts descarta que la decisió final sobre la compensació pugui recaure, novament, en els tribunals.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.