Ercros i l’Ajuntament de Flix han signat avui diversos convenis entre els quals destaca l’acord de col·laboració amb relació al projecte d’intervenció integral al barri de la Colònia de la fàbrica i un nou acord pel qual Ercros realitza una aportació econòmica a l’Ajuntament, destinada a contribuir al bon funcionament de la Reserva Natural de Sebes, a l’escola municipal de música ia la guarderia municipal.

La Colònia de la fàbrica és un barri propietat d’Ercros, d’unes 14 hectàrees, que es troba situat al costat de les instal·lacions industrials i que conté una sèrie d’edificacions i espais d’un gran valor històric, arquitectònic i sentimental per al poble de Flix.

D’acord amb el conveni signat, Ercros cedirà gratuïtament a l’Ajuntament un conjunt de vials i espais d’oci situats en aquest barri, amb la finalitat que l’Ajuntament realitzi actuacions de millora i afecti aquests espais a l’ús o servei públic, amb un cost de uns 2,25 milions d’euros. Ercros es compromet a aportar gradualment fins 786.588 euros, a mesura que es vagin executant els treballs. Aquest import és la part que correspon satisfer a l’Ajuntament. La resta correspon a una subvenció atorgada pel Departament de Territori i Sostenibilitat en el marc de la Llei de Barris. Totes les actuacions han d’estar finalitzades abans del 31 de desembre de 2020.

Des de la seva implantació a Flix, el 1897, la interacció entre Ercros i la població, a través del seu Ajuntament, materialitzada a través de diferents activitats i àmbits, ha estat molt intensa. Aquesta estreta col·laboració ha donat lloc a la signatura de diversos convenis que s’han anat renovant i actualitzant al llarg del temps.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.