Llibertat sense mesures cautelars pel jove detingut pel tall de l’AP-7 a l’Ampolla de divendres, convocat pels Comitès en Defensa de la República coincidint amb el Consell de Ministres a Barcelona. Se li imputa un delicte per desordres públics, resistència a l’autoritat, amenaces i danys. Les dues altres detencions van quedar sense efectes divendres al vespre.

El jutjat d’instrucció número 2 de Tortosa en funcions de guàrdia ha rebut aquest matí al tercer detingut per les accions dels Comitès en Defensa de la República (CDR) aquest divendres a l’Ampolla. Després de passar la nit a comissaria i un cop celebrada la compareixença davant la jutgessa, ha acordat llibertat sense mesures cautelars, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El jove, de 24 anys i veí de Deltebre, s’ha acollit al dret a no declarar.
“En base als indicis de prova que aporten els Mossos, plantejarem una defensa en el sentit de poder demostrar que cap dels tres detinguts el dia d’ahir ha de respondre per la via penal de qualsevol dels fets, perquè única i exclusivament va haver una manifestació pública i pacífica, sense que comportés cap risc a cap tercera persona”, ha argumentat l’advocat Òscar Grau a les portes dels Jutjats. Membre del col·lectiu Juristes per les Llibertats, juntament amb el també advocat Cándido Jornet, defensen els tres detinguts durant els talls a l’AP-7 i l’N-340 d’aquest divendres a l’Ampolla. Les altres dues detencions per les accions dels CDR van quedar sense efectes divendres al vespre, quan més d’un centenar de persones es van concentrar a les portes de la comissaria dels Mossos a Tortosa en suport als detinguts i retinguts i contra la repressió policial.
Aquest dissabte al matí, als jutjats i entre un dispositiu de seguretat que ha tancat l’accés per l’entrada principal de l’edifici, durant la compareixença davant la jutgessa, el jove ha rebut l’escalf d’una cinquantena de persones. Alguns concentrats i els ARRO desplegats han protagonitzat moments de tensió, entre crits de ‘Llibertat’ i ‘No us mereixeu la senyera que porteu’.

Després de les primeres detencions i les desenes d’identificacions durant el matí, l’operatiu policial de divendres la tarda a l’Ampolla està al punt de mira i la CUP la titlla de “repressiva” i “completament il·legal”. Denuncien que, hores després de la finalització de les protestes dels CDR, un grup d’antidisturbis van assaltar el bar de l’estació, provocant destrosses i agressions que van acabar amb el detingut que ha passat a disposició judicial dissabte.

“Sense prejudici del que posa a les actuacions i que haurem d’estudiar amb molt més detall, si que ens sorprèn d’entrada que es produissin unes detencions passales les sis de la tarda quan hi havia gent tranquil·lament asseguda en un bar i que sembla que es van presentar de forma sorpresiva, van fer una petita càrrega i es van produir les detencions”, ha detallat Grau, que ja ha avançat que estan recavant proves i sol·licitaran diverses diligències d’investigació.

Tot i no sumar-se a les accions dels CDRs, des de l’ANC també condemnen els fets. Les protestes també van acabar amb 2 ferits, un dels detinguts i un mosso.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.