La CUP ha denunciat una operació “repressiva” i “completament il·legal” dels Mossos d’Esquadra aquesta tarda a l’Ampolla (Baix Ebre) i ha demanat explicacions al Govern per saber si ha estat ordenada per l’executiu o ha estat “a iniciativa dels mateixos agents. El partit denuncia que l’actuació ha tingut lloc a les 5 de la tarda, “quan ja feia hores” que havien acabat els talls de l’AP-7 i de l’N-340. Segons la versió dels cupaires, un grup “nombrós i indeterminat” d’agents antidisturbis ha entrat dins un establiment del municipi i “han destrossat tot el bar”. També afirmen que la policia ha detingut dues persones. Els Mossos indiquen que ha estat una.

La CUP també denuncia que al migdia, quan ja havia acabat el tall de l’AP-7 del matí i el posterior tall de la N-340, els Mossos “han començat una càrrega policial i una persecució” de les persones “que ja abandonaven” el lloc i “han identificat una quarantena de persones en diferents grups retinguts”.

Mitja hora més tard, relata el partit, quatre furgons policials han identificat una desena de persones “després d’amenaces”, i n’han detingut dues més, “una de les quals ha hagut de requerir atenció sanitària”. La CUP afirma que, segons testimonis, alguns agents “portaven porres extensibles, de caràcter il·legal”.

Després, cap a les 5 de la tarda, un grup d’antidisturbis dels Mossos d’Esquadra “han assaltat el bar de l’estació”. La formació afirma que els agents han destrossat “tot el mobiliari” i han “agredit” les persones que hi havia a dins, entre elles “gent gran habitual de l’establiment”. La CUP afirma que aquí s’han detingut dues persones més. Els Mossos indiquen que el motiu de la detenció han estat desordres públics, danys, incendi i resistència i desobediència a agents de l’autoritat.

La CUP també ha denunciat que després dels fets, agents regulars dels Mossos s’han presentat a l’indret, i que “quan les persones que han estat víctimes d’aquesta agressió” han relatat els fets els han respost “truqueu la policia”.

Laia Estrada, portaveu nacional de CUP, ha denunciat que aquests fets són “del tot inadmissibles” i ha considerat que “vulneren tots els protocols policials”. Al seu parer, demostren que “els abusos policials son una pràctica habitual en els darrers mesos”.

Estrada ha instat el delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès; al conseller d’Interior, Miquel Buch, i al president de la Generalitat, Quim Torra, a aclarir els fets.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.