Diverses regidories de l’Ajuntament de la Ràpita s’han coordinat enguany per una ampla agenda d’activitats per Nadal, que incorpora destacades novetats per obrir el ventall de l’entreteniment a més públic infantil durant aquestes festes. Així, el tret de sortida es donarà el 22 de desembre i hi haurà propostes fins al 5 de gener. Entre les novetats destaca l’ampliació d’activitats i el canvi d’ubicació del Parc Infantil, que acollirà la Pista de Patinatge i la plaça Agustí Vizcarro com a complement; també l’habilitació de l’Església Nova com a casa nadalenca i on hi haurà recollida de cartes del Patge Reial, un caga tió gegant i també les campanades diürnes per a que els més petits puguin celebrar el canvi d’any. A més, enguany actuarà un dels grups de moda, el Pot Petit, a l’auditori Sixto Mir.

Les regidories de Comerç, Joventut, Festes, Cultura i Ensenyament han coordinat esforços per repensar l’agenda i les ubicacions de les activitats nadalenques. S’encetaran els dies 22 i 23 de desembre a les 17 hores, quan des de l’ajuntament sortirà la rua del Pare Noel acompanyat de Jas Dansa per donar ambient als carrers del municipi. En finalitzar, a l’Església Nova, arriba l’hora del conte i una sessió de fotos amb el Pare Noel. De fet, “l’Església Nova s’incorpora com un dels dos escenaris principals dels actes, perquè s’habilitarà com una gran casa nadalenca on hi passaran propostes molt entretingudes”, ha explicat la regidora Conxi Vizcarro. Així, el dia 24 hi hauran tallers infantils al matí (de 10 a 13 hores) i a la tarda (de 17 a 19 h.) per primera vegada els menuts podran fer cagar un tió gegant.

El parc infantil, a la Pista de Patinatge

En tornar dels dos dies festius de Nadal i Sant Esteve, l’activitat es desplaça al segon punt d’atenció, la Pista de Patinatge, on enguany es desplaça el Parc infantil que tradicionalment acollia el Pavelló Firal. “Al pavelló estàvem condicionats pel fet que la nit del 31 s’hi celebra la Festa de Fi d’Any i calia tancar el parc, però ara que tenim tancada la Pista de Patinatge s’ha convertit en un equipament idoni que ens permet celebrar-hi el parc infantil en condicions”, ha apuntat el regidor de Joventut, Rafa Balagué.

L’Associació Amics del Lleure ha preparat tot un seguit de tallers, jocs i entreteniments per gaudir del parc, entre els dies 27 i 30 de desembre (de 10.30 a 13.30 i de 16.30 a 19.30 hores), i 2 i 3 de gener (d’11 a 13.30 i de 17 a 19.30 h). Els infants també podran dedicar una tarda a jugar al joc educatiu ‘Coneix la Ràpita i xala’. L’entrada tindrà a un preu de 2 euros per mig dia, 3 tot el dia, i 10 l’abonament per als sis dies. La mateixa entrada permetrà l’accés a les passejades amb cotxes elèctrics, patinets i scooters per a infants de 3 a 14 anys, que s’oferiran a la plaça Agustí Vizcarro (davant del Museu de la Mar de l’Ebre). També al Museu, els dies 28 i 29 de desembre hi haurà una exposició i subhasta benèfica d’obres artístiques a benefici de la Marató de TV3.

El 29 de desembre torna l’activitat a l’Església Nova, amb la representació de l’obra Petit Teatre (17h), i el 31 s’hi faran jocs de boles al matí, i a les dotze del migdia sonaran les campanades de Cap d’Any infantils. Ja entrat el nou any, del 2 al 4 de gener a les tardes (de 17 a 19h), els patges dels Reis d’Orient rebran les cartes de tots els infants, que també podran recollir garrofes i palla per acollir els Reis d’Orient. Serà especial el 4 de gener, amb partides del joc de Belly Run a l’Església Nova i cotxes elèctrics a l’exterior.

La tradicional cavalcada dels Reis tindrà com a pròleg la rua de pots i llaunes que sortirà de l’ajuntament a les 17 hores per anar a rebre Ses Magestats, que arribaran puntualment al port rapitenc a les 18.30 hores per iniciar la cavalcada pels carrers de la ciutat. “Enguany hem fet una crida a les entitats del poble per incorporar-se a la cavalcada, que comptarà amb la participació de les escoles de sansa d’Esther Rosselló i Jas Dansa amb el propòsit de nodrir més la comitiva reial”, ha explicat la regidora Conxi Vizcarro.

El pot petit, en concert

Hi haurà però un altre plat fort per als petits de casa: un concert familiar del grup El pot petit. El preu de l’entrada seran 8 euros (6 euros amb el carnet cultural) i es podran aconseguir en venda anticipada a Ràdio Ràpita.

Una altra de les novetats d’enguany, per a tota la família, será la primera Sant Silvestre Marítima, el 30 de desembre, que convida tothom a acudir a la platja de Garbí (10 h.) per sortir a la mar abans d’acomiadar l’any.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.