La desena edició del Gran Recapte arrenca aquest divendres amb 1.300 voluntaris a les Terres de l’Ebre i 3.200 al Camp de Tarragona. El Banc dels Aliments s’encarrega de coordinar el voluntariat entren entre gairebé 400 punts de recollida a tota la demarcació durant els propers tres dies.

Enguany el Gran Recapte es fa més sostenible perquè incorporen bosses reutilitzables en comptes de bosses de plàstic. També s’ha obert la plataforma www.granrecapteonline.com per fer donacions d’aliments en línia.

A les Terres de l’Ebre, el tret de sortida del Gran Recapte s’ha donat des del Mercat de Tortosa. L’any passat es van recollir 500.000 quilos de menjar a les comarques ebrenques. Això suposa 100 quilos de menjar per persona dels 400 que es consideren necessaris per una diete equilibrada.

El portaveu del Banc dels Aliments a la demarcació Òscar Ologaray, ha recordat que el voluntariat és imprescindible per tal que el Gran Recapte sigui un èxit. “El Gran Recpate és un èxit col·lectiu en que participen moltes peces de la nostra societat: les institucions, les entitats solidàries, les empreses, els donants, els mitjans de comunicació… però sobretot és possible gràcies al voluntariat”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.