Els portaveus de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia han comparegut aquesta tarda a la Comissió d’Investigació del Projecte Castor al Parlament. Cristina Reverté i Evelio Montfort han repassat l’historial del cas des de que el projecte es va posar damunt la taula. Han fet incidència en la condició de l’empresa ACS de Florentino Pérez com a principal accionista de l’empresa promotora, alhora que contractista.

De fet, han declarat que tenen un informe confidencial de l’administració on es reconeix que això suposava un conflicte d’interessos que beneficiava ACS. Han recordat que el fet de subcontractar les seves pròpies empreses significava que ACS  s’enduia uns beneficis del 17%.

El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, també ha comparegut davant dels diputats. Ribó considera que cal avançar el no pagament del manteniment, en el retorn dels diners i en mesures per estudiar “seriosament” desmantellar la plataforma del Castor. Ribó ha lamentat que, gairebé un any després de la sentència, ni la mateixa alta instància judicial ni el govern espanyol, malgrat disposar dels mecanismes adients, hagin actuat encara en aquest sentit.

L’últim en comparèixer ha estat l’exalcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.