Aquest 20 de novembre s’ha commemorat el Dia Mundial dels infants. Es tracta d’na jornada per recordar els drets dels més petits, però també per acabar amb les desigualtats i que tots puguen gaudir d’una bona infantesa. UNICEF recorda que aquest dia està adreçat a tots els xiquets i xiquetes del món, però remarca que és en especial per aquells que viuen en situacions més desfavorables.

Perquè el 20 de novembre?

Nacions Unides celebra el Dia Universal de l’Infant el 20 de novembre, ja que va ser el dia en què l’Assemblea General de l’ONU va aprovar la Declaració dels Drets de l’Infant el 1959. Aquesta declaració, que no tenia legalment caràcter vinculant, no era suficient per protegir els drets de la infància. Després de deu anys de negociacions amb governs de tot el món, líders religiosos, ONG, i altres institucions, es va aconseguir acordar el text final de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, el 20 de novembre de 1989, el compliment és obligatori per a tots els països que l’han signat. (Unicef)

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.