La campanya Andreu Absolució segueix recollint mostres de solidaritat, tant a l’Ebre com a Barcelona, sis anys després dels fets que han portat al jove activista Andreu Curto davant dels jutjats. El passat 20 d’agost l’Audiència Provincial de Barcelona va ratificar la condemna a un any de presó i quatre mesos de multa pels delictes de danys i coaccions, arran de la seva participació en un piquet durant la vaga general de 2012, en contra de la reforma laboral. Encara té dos judicis pendents, en fase d’instrucció des de fa sis anys i encara sense conèixer les acusacions de la fiscalia. Si en aquests judicis resultés condemanat, sí hauria d’entrar en presó.

Aquest dissabte van organitzar un vermut solidari al Pont Roig de Tortosa on es va poder gaudir de l’actuació del cantautor Cesk Freixas, ara resident a les Terres de l’Ebre. “Els creadors i els treballadors de la cultura hem de poder donar resposta a les reivindicacions que fan els moviments socials alhora de donar a coneixer certs temes, en aquest cas un tema repressiu que té a veure amb el dret a fer vaga i els drets de la classe treballadora”.

El cas de l’Andreu aquest últim ha conviscut amb el nou context polític de presos polítics i exiliats. Des de la campanya esperen que, al menys, serveixi per visualitzar la seva causa. “Que tothom sigue conscient de la judicialització dels moviments socials ajuda molt per entendre la repressió que s’ha patit, no només arran del procès, sinó també molts moviments socials”, apunta una de les actvistes de la campanya Andreu Absolució, Laura Chipre. “S’han fet visibles moltes coses que eren invisibles”.

Periodista.