El Tribunal Suprem ha fallat a favor dels consumidors després de la polèmica sentència a favor dels bancs en l’impost de les hipoteques. L’alt tribunal obliga a l’Estat a espanyol a retornar els 17,3 milions d’euros que es van pagar a Enagás pel concepte de manteniment de la plataforma Castor entre desembre de 2014 i tot el 2015 i que es van carregar a la factura del gas.

El Suprem ha emès una sentència que dona la raó a la patronal vallesana Cecot, que va interposar una denuncia conteciosa-administrativa contra l’ordre del Ministeri d’Indústria que carrega aquest cost als consumidors de gas en concepte de peatges. La sentència assumeix els arguments que el Tribunal Constitucional va utilitzar per anul·lar, a finals de l’any passat, el pagament del crèdit per a la indemnització de 1.350 milions amb un reial decret-llei.

La sentència també imposa el retorn d’aquesta quantitat per part del govern espanyol en un termini de dos mesos. Cecot, com va fer el Govern, manté impugnades al Suprem també les ordres ministerials corresponents als exercicis de 2016, 2017 i 2018 pel mateix motiu.

Periodista.