La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha fet la seva primera visita oficial a les Terres de l’Ebre des de que va ser nomenada pel nou govern del PSOE de Pedro Sánchez. Pel matí ha fet una visita de cortesia a l’ajuntament de Tortosa i aquesta tarda es reuniex amb les comunitats de regants i l’ajuntament de Sant Jaume d’Enveja.

A Tortosa, Cunillera ha vingut acompanyada pel subdelegat de Tarragona, l’ex-alcalde de Tortosa Joan Sabaté. A les portes de l’ajuntament de la capital del Baix Ebre, ha estat rebuda per l’alcaldessa, Meritxell Roigé, i ja al despatx d’alcaldia, per regidors dels grups municipals del Partit Popular, el PDeCAT, Esquerra Republicana i el Partit dels Socialistes. La visita a estat purament protocol·lària. L’alcaldessa li ha fet dos obsequis. Un llibre de fotografies de la ciutat i l’entorn de Tortosa i un altre sobre la festa del Renaixement, editat enguany.

Durant la conversa informal, Roigé ha felicitat Cunillera pel seu nomenament i li ha traslladat que hi ha diversos temes de ciutat a tractar amb l’administració central. No els ha anomenat, però un dels que ja fa temps que l’ajuntament negocia amb l’Estat és l’adquisició dels terrenys de la Renfe. En anteriors ocasions, Roigé ja ha demanat al govern del PSOE un pacte per poder recuperar aquests terrenys, considerats estratègics per la mobilitat del centre de Tortosa. La carpeta tortosina a Madrid també inclou la reclamació del tercer pont, la protecció dels cabals ambientals de l’Ebre i més inversió en el patrimoni, com ara en les muralles.

Pel matí també ha visitat l’estat de les obres del camí de Guarda del delta de l’Ebre, acompanyada per l’alcalde d’Amposta Adam Tomàs. Per la tarda té previst reunir-se amb els representants de les comunitats de regents i els arrossaires, i amb l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor. La visita continuarà divendres a Deltebre. Cunillera visitarà les passarel·les de la platja de Riumar acompanyada per l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler.


Periodista.

Eleccions Municipals 2019 - Terres de l'Ebre