• Tortosa té nou contracte de la neteja viària. Des de l’1 d’agost passat i a 10 anys vista, inclou la neteja viària i la recollida i gestió de residus, a càrrec d’Acciona. S’està implementant progressivament i aquest dimecres s’han presentat els nous vehicles i el nou vestuari.

El parc mòbil està composat per una fregadora, vuit escombradores, sis vehicles elèctrics per a la recollida de residus voluminosos o altres deixalles, i dos unitats aspiradores que són accionades manualment per accedir a zones de vianants o d’accés a peu. Al llarg de les pròximes setmanes també s’han d’incorporar altres vehicles, com ara una nova cuba o el vehicle que prestarà el servei de deixalleria mòbil. Tot plegat suposa un increment notable del nombre de vehicles, ja que fins ara el contracte incloïa una fregadora i tres escombradores.

D’altra banda, la nova uniformitat dels treballadors de la neteja viària destaca pels colors blau i taronja, i que incorporen la marca Estima Tortosa. A més, la plantilla augmenta de les 13 persones que treballaven fins ara amb l’anterior contracte, a les 24 de l’actual.

La implantació del nou contracte d’escombraries, pel que fa a la neteja viària, inclou la instal·lació de 400 noves papereres arreu de la ciutat, que s’afegeixen a les poc més de 350 existents a hores d’ara. A més a més, el contracte estableix que se n’instal·laran 70 cada any, ja sigui a nous punts com reposant les que estiguin malmeses.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.