A mesura que s’aproximen les eleccions municipals, s’allarguen els plens a l’Ajuntament d’Amposta i s’eleva el to. Pluja de crítiques a l’alcalde i l’equip de govern d’Esquerra per l’externalització d’una part del servei per atendre infants, adolescents i famílies en situació de risc. L’oposició va presentar la segona moció en bloc del mandat, que va ser tombada, parlant obertament de tracte de favor a la Fundació Gentis, adjudicatària d’una part dels serveis.

L’alcalde lamenta l’ombra de dubte sobre els serveis socials i defensa el procés que ara s’està impulsant, amb una entitat del tercer sector, remarca, i amb una voluntat futura d’internalitzar-ho. Recorda al grup de CiU que, a diferència d’ells, l’equip de govern actual està mostrant neutralitat amb els tècnics. I al regidor Germán Ciscar que, si vol, l’acompanyarà ell mateix a denunciar aquest suposat tracte de favor.

L’altre punt amb més debat va ser l’adjudicació del contracte dels serveis de neteja viària, enmig de crítiques a Urbaser. Pel PSC, es pot definir amb una etiqueta: Amposta, bruta, 5 anys més.

Pel que fa a la resta de mocions, aprovades les del regidor Ciscar per fomentar l’activitat de perxar per potenciar el turisme, les del grup de CiU per reclamar un accés a l’AP-7 al Montsià i impulsar el programa ‘Bon dia’ d’acompanyament a la gent gran. I la del Psc per un lloguer assequible.

Tot això en una sessió plenària de rècord, de 3 hores i mitja, que va estrenar un sistema de càmeres per emetre en directe per streaming pel canal de Youtube de l’Ajuntament.

Autor:

Periodista.