La fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova va encetar la cent-vuitanta-setena edició i continua com una de les mostes més antigues de les Terres de l’Ebre. Fins diumenge els visitants podran conèixer els productes locals, passejar per la fira del vi o la de cervesa artesana i es preveu que la visitin més de 70.000 persones, com el 2017.

L’acte d’inauguració va tenir lloc al Casal Municipal i després del pregó es va fer el lliurament del premis del concurs literari i del concurs de vins. També es va presentar el cartell de la Fira Intercomarcal de l’Oli.

Pel que fa al concurs literari, d’un total de 40 obres presentades, els guanyadors han estat els següents: en categoria infantil, la guanyadora ha estat Júlia Benavent (Móra d’Ebre) i la finalista, Kiona Monné (Móra d’Ebre); en categoria juvenil, la guanyadora ha estat Maria Vives (Miravet) i la finalista, Frida Fernández (La Fatarella); i, en la categoria d’adults, la guanyadora ha estat Lua Garceran (Móra la Nova) i el finalista, Albert Guiu (Flix). Els guardons van dels 200 euros del guanyador del concurs de prosa d’adults fins als 80 euros per al finalista del concurs infantil. La temàtica del concurs era lliure i hi podien participar autors de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat.

El Consell Comarcal promociona els actius turístics de la Ribera d’Ebre

Un any més, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre està present a partir d’aquest dijous, i fins diumenge, a la 187 edició de la Fira Multisectorial de Móra la Nova, per promocionar els actius turístics i donar motius als visitants, tant de la comarca com de territoris propers, per gaudir de la natura, el riu i de l’ampli ventall d’activitats i tradicions que ofereixen els 17 pobles riberencs.

El Consell ocupa un estand dins el pavelló firal, a prop de l’espai de la fira del Vi i juntament amb altres empreses i entitats del territori, una nova ubicació que va estrenar l’any passat amb molt bona acollida per part dels visitants. El 2017 es promocionaven els productes autòctons, enguany al seu interior s’hi recullen diferents racons i paratges naturals de la Ribera per caminar, anar en bicicleta o en piragua; elements del patrimoni riberenc per conèixer la cultura, la història i l’arquitectura de casa nostra; també festes i tradicions arrelades als nostres pobles i inclús una petita mostra de la rica gastronomia i dels productes.

“Una realitat que per a molts visitants serà coneguda i propera, però no per això menys valuosa ni interessant. Volem fer valdre qui som i que tenim, i aprofitar aquest gran aparador que és la fira també perquè els nostres veïns ens diguin quins són els seus racons i indrets riberencs favorits”, diu la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim, que ha participat aquest dijous en la inauguració de la fira, juntament amb consellers comarcals, alcaldes, regidors i una àmplia representació del món associatiu i empresarial de la Ribera.

Xapa #socdelaribera i sorteig de tres baixades en piragua

A l’estand del Consell es convida al públic visitant a omplir una butlleta i participar en un sorteig de tres rutes en piragua per a dues persones. Els guanyadors es donaran a conèixer diumenge a la tarda, amb la col·laboració d’una mà innocent escollida entre els mateixos visitants de la Fira. La butlleta que hauran d’omplir prèviament demana que s’hi escriguin aquells paisatges, racons i pobles de la comarca que cadascú hagi recorregut, tastat i/o gaudit, sota el títol #socdelaRibera. Aquest mateix lema el llueixen les xapes promocionals que es reparteixen a l’estand comarcal.

Tot plegat es tracta d’una invitació per conèixer la Ribera d’Ebre, un tastet perquè els visitants de la Fira Multisectorial s’animin i descobreixin la comarca sobre el terreny, organitzant la seva activitat a partir de tota l’oferta i propostes que trobaran a la web de Turisme de la Ribera d’Ebre: turismeriberaebre.org.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.