Esquerra Republicana (ERC) creu amb el PSOE ha canviat l’actitud del govern central respecte el cas de la plataforma Castor. El diputat Jordi Salvador valora positivament que, després de dos anys d’intents, s’hagi tirat endavant per fi una comissió d’investigació al Congrés. “No és per llançar coets, però tenim entrevistes directes i tinc més esperances que fa uns mesos que això pugui arribar a bon port”. Ara bé, Salvador alerta que el cas de la plataforma gasística topa amb la “crosta neofranquista molt dura” del sistema judicial espanyol que, segons el republicà, “sempre defensa als poderosos.

I per aquest motiu els republicans presenten dos proposicions no de llei a les comissions de Justícia i d’Indústria, Energia i Turisme. Una per exigir el compliment de la sentència del Constitucional que obliga l’empresa a retornar els 1.350 milions d’euros públics d’indemnització. I l’altra per dotar de més recursos el jutjat de Vinaròs on s’investiga el cas.

El diputat ha recordat que el jutjat de Vinaròs va qualificar la causa com a complexa i que la tramitació ja fa més de tres anys que dura. En aquesta període de temps ha patit incidències logístiques destacables en l’àmbit dels recursos humans com ha estat la retirada situació vacant del càrrec de jutge i de secretari judicial.

Pel que fa a la Comissió d’Investigació, els republicans estan a l’espera de la seva constitució. Mentre que al Parlament, el proper dilluns es celebra la primera sessió on es proposaran les primeres compareixences.

Periodista.