La Generalitat demana als ajuntaments que en 10 dies tinguin quantificats els danys patits al seus municipis durant el temporal del passat divendres. Alcaldes i tècnics municipals s’han reunit aquest migdia amb la directora general d’administració Local, Rosa Vestits, que els ha informat de com funcionen els ajuts que ofereix la Generalitat i que s’han de demanar en un màxim de 30 dies.

“Ens apremia el fet que ja ha passat una setmana i no ens podem encantar. En 10 com a màxim els ajuntaments haurien de fer els deures i tenir una quantitat estimada  per poder començar a tramitar i no passar d’aquests 30 dies”, ha explicat Vestits.

Per una banda hi ha els ajuts de l’Estat, que es tramiten amb la subdelegació provincial. I per l’altra que els dona la Generalitat. En aquest cas, per dos conceptes: per desperfectes en inversions públiques, com ara edificis municipals, o en per manteniment de camins o altres infraestructures.

En paral·lel els ajuntaments com Ulldecona o Alcanar han obert oficines d’atenció als damnificats a nivell particular.

El consorci de compensació d’assegurances estima que les indemnitzacions pels aiguats pujarà als 1,8 milions d’euros i que entre Tarragona i les Terres de l’Ebre tramitaran unes 510 sol·licituds d’ajut.

Periodista.