El vicepresident del Govern i president en funcions, Pere Aragonès, ha visitat una de les zones d’Alcanar més afectades pel temporal de divendres. Es tracta d’un camí que surt del passieg marítim de les Cases. L’aiguat es va sortir d’un barranc, va topar contra el mur d’una casa i el va tombar. Com en aquest cas, el desbordament dels torrents ha destrossat camins rurals i ha provocat danys en finques privades en molts municipis del Montsià.

Pere Aragonès ha apuntat que, un cop avaluats els danys, caldrà escollir quina és “la millor resposta” i no es descarta tampoc sol·licitar la declaració de zona catastròfica. “Cada actuació que fem comportarà conseqüències en l’àmbit tècnic i indemnitzacions i cal fer molt bé el peritatge, que seguirem fent els pròxims dies. Si aquesta via permetés millors solucions, ho sol·licitaríem”, ha dit.

El vicepresident i el conseller d’Interior, Miquel Buch, s’han trobat després amb els alcaldes del Montsià i el Baix Ebre a la seu del Consell Comarcal del Montsià. Cada municipi ha exposat els danys que han sofert i ara hauran de fer un informe perquè des del Govern es puguin donar els ajuts econòmics necessaris en cada cas.

Miquel Buch ha avançat que primer seran els ajuntaments els qui hauran de donar la resposta més immediata per arranjar camins i altres infraestructures. “A partir d’aquí nosaltres ens posarem a treballar en les línies d’ajut que puguem oferir”, ha explicat el conseller d’Interior després de la reunió. El Govern també demanarà suport a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i al Ministeri de Medi Ambient per les destrosses a la costa.

Periodista.