La C-12 entre Tortosa i Amposta ha rebut de ple els efectes de la llevantada. Part del ferm es va esfondrar al punt quilòmetric 9, a tocar de la torre de la Carrova i Mianes, pel desbordament del barranc de la Galera. La força de l’aigua acompanyada de canyes, arbres i vegetació va doblegar la protecció de seguretat i va aixecar l’asfalt d’un carril. Fins que es torne a pavimentar, s’ha habilitat un semàfor que dóna pas alternatiu. Es recomana, però, utilitzar la C-42. La situació ha tornat a despertar les crítiques a la manca de manteniment dels barrancs. La Comunitat de Regants del Canal de la Dreta de l’Ebre ha reclamat més neteja a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

L’altra incidència més destacada pel que fa a la mobilitat es va traslladar a les vies. Una autèntica odissea per arribar al destí van viure els 300 passatgers d’un Talgo entre Barcelona i Cartagena. El tren va quedar atrapat a l’estació d’Ulldecona per acumulació d’aigua en les estacions del recorregut i les vies. La tromba d’aigua no va permetre continuar el camí però tampoc rescatar els viatgers, que es van quedar atrapats durant hores. El comboi va poder retrocedir fins a l’Aldea a la mitjanit. Allà, alguns van decidir tornar a Barcelona per buscar un altre tren via Madrid.  Els que van decidir quedar-se a la reobertura de les vies no van poder viatjar fins 2/4 de 6 de la matinada. Des de l’Ajuntament d’Ulldecona, que van assistir als usuaris, entenen que la situació era molt complexa però demanen més coordinació i una resposta més ràpida.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat que aquesta setmana convocarà Renfe per saber quins plans van activar i en què va fallar l’operatiu.

Autor:

Periodista.