Campredó ha posat mans a l’obra per millorar l’estat de conservació del llegat d’un dels grans referents de la població: els quadres i dibuixos de Francesc Llop han iniciat un procés que ha de garantir que puguen perdurar amb millors garanties. L’ajuntament de l’EMD ho farà a través de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa. Les tècniques han dut a terme una diagnosi per conèixer quin és l’estat actual d’aquestes obres pictòriques, amb vista a establir propostes d’actuació preventiva en cada un dels casos.

Segons expliquen, en l’estat de conservació d’aquestes peces són determinants aspectes com les condicions d’humitat de la sala on són exposades, la incidència de la llum solar, la presència de pols o d’insectes.

El fons de l’associació Amics de Francesc Llop ha incorporat un nou quadre. Un oli que l’EMD ha adquirit i que ajudarà a fer créixer la col·lecció. A més, un altre veí, Domingo Martínez, va anunciar que en regalaria una altre.

Periodista.